הקשר בין מטפלת למטופל הוא קשר ייחודי. אם אי פעם עברתם בעצמכם תהליך טיפולי אישי, ואנחנו לא מדברים על ניתוח או ביקור בקופת חולים, אלא תהליך שכלל קשר עם מטפל או מטפלת, אתם מבינים במה מדובר. מטפלות סיעודיות הן לא פיתרון טכני, בורג שמחבר בין שני חלקים.
המקצוע הזה של טיפול סיעודי הוא מורכב ברמה שקשה לתאר. הוא דורש יכולות פיסיות, ידע טכני, ויכולות אמפתיות כנות ועמוקות. עבודה בצמוד לאדם הנזקק לסעד היא דבר תובעני, והמטפלת צריכה להיות מצוידת בחוסן נפשי ואישי, ואהבה לבני אדם באשר הם (לצד אישורי עבודה מסודרים וגיבוי ביורוקרטי מלא).
איך להתנהל עם מטפלות סיעודיות?
אתם עומדים להכניס לביתכם אדם זר, אדם שלא הכרתם עד כה, ועומד להפוך במהרה לחלק אינטגרלי בחיי היום יום של מישהו קרוב מאוד אליכם. אתם צריכים לייצר את התנאים הבריאים ביותר לקשר הזה, כדי שהכול יהיה מושלם. כדי לעשות זאת, כדאי להתכונן מראש, ולהבין עד כמה דבר חשוב וייחודי.
- אל תמתינו, תציעו מראש – המפגש הראשוני חשוב מאוד, ומוטב שיהיה בנמצא כוס תה או קפה, אולי מעט כיבוד, צרו אווירה ביתית כדי שהמטפלת תרגיש בבית כמה שיותר מהר.
- הכינו מראש רשימה ברורה של מה שתציגו בפניה – השירותים והמקלחת, כיצד משתמשים, החדר שלה, המטבח, כל הפרטים הקטנים כאילו אתם מארחים אותה כאורחת שמשלמת לכם עבור אירוח – כך היא תרגיש בבית ובנוח.
בצעו תיאום ציפיות מלא
אל תשאירו מקום לטעויות ופתח לסכסוכים ואי הבנה. וודאו כי כל הפרטים בנוגע לשעות העבודה ומה מצופה מהמטפלת לבצע ומתי. כיצד יוצרים קשר ומתי, ומה אתם רוצים לדעת ומתי. וודאו כי אתם מודעים לזכויות שלה, וכי היא מודעת לכך שאתם מודעים לזכויות שלה, ושמחים ורוצים לספק מענה לצרכים שלה.
לרוב מטפלות סיעודיות מגיעות מרקע תרבותי שונה וממקומות שונים בעולם, מה שאומר שהן יצטרכו התאמה והתחשבות בצרכים שלהן, כדי שהן תוכלנה להרגיש בבית. וודאו כי כל בני המשפחה מודעים וערים לנוכחות של המטפלת, ושהם מבינים את חשיבות העניין והכבוד המיוחד שיש לתת לה כאדם, וכמטפלת הקרובה לאדם שאתם אוהבים.