אין ספק שאם אתם נכנסים עכשיו לתחום העסקי ורוצים לחתום על הסכמים כאלה ואחרים, אתם צריכים לשים לב היטב על מה אתם חותמים ומה כוללים החוזים שבהם אתם מעורבים. אחד מהסעיפים החשובים ביותר הוא הסעיף של תניית שיפוט, שכן תניית השיפוט מאגדת בתוכה משמעות רבה. תניית שיפוט זה בפועל הסעיף שבו שני הצדדים צריכים להגדיר מראש לאיזו ערכאה הם חושבים לפנות במקרה של סכסוך או במקרה של מחלוקת. חשוב לדעת: תניית השיפוט הוא סעיף שחייב על פי חוק להופיע בכל הסכם עסקי, ובפועל הוא מהווה סוג של רשת ביטחון במצבים שעלולים להיות מורכבים.
תניית שיפוט – איך מנסחים?
אם חשבתם לרגע שאתם, בתור אחד מהצדדים שחותמים בסופו של דבר על החוזה, צריכים לנסח את תניית השיפוט, דעו שאתם טועים. בפועל אנחנו רואים שבדיוק לשם כך אתם צריכים לפנות אל אנשי המקצוע המובילים שיוכלו לתת לכם שירות, כי מה פתאום שתתעסקו בעניין המשמעותי הזה לבד? בנוסף, למרות שיש לא מעט דוגמאות של תניית שיפוט אונליין, בסופו של דבר כמובן שצריך להפקיד את המשימה החשובה הזאת בידי אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום. לכן אנחנו ממליצים לכם לבדוק את העניין לעומק ולראות מ יוכל לנסח את הסעיף הזה עבורכם.
האם הכנת חוזים כאלה עולה הרבה כסף?
זה ברור שאם אתם פונים לאנשי המקצוע הכי טובים שיש שיוכלו להכין עבורכם חוזה או הסכם עסקי שיכלול, בין היתר, תניית בוררות ושיפוט, תשלמו על השירות הזה כסף. מצד שני, האם זה חייב לעלות הרבה? כלל לא בטוח. יש היום מומחים רבים שיוכלו לנסח עבורכם בדיוק את החוזה הדרוש לכם ולכן טבעי שכל אחד מהם יציע לכם מחיר קצת שונה. מה שבטוח זה שאפילו אם אתם מעדיפים לא לשלם הון עתק בעת מעמד החתימה על החוזה העסקי, גם לא כדאי להתפשר על אנשי מקצוע שאינם מומחים. הרבה מונח כאן על הפרק ובעת סכסוך, הדבר הראשון שתעשו יהיה לפנות אל החוזה. לכן רצוי להפקיד את המשימה בידי הטובים ביותר כי כך תוכלו להיות רגועים ובטוחים שעשיתם את הדברים בצורה הכי טובה שאפשר.