אדריכל לבנייה ירוקה: מהם יתרונות וחסרונות? 

בעזרת האדריכלות הירוקה ניתן להקים בניינים שיפחיתו את הפגיעה בטבע ובסביבה. אדריכלות ירוקה עושה שימוש בחומרי בנייה אקולוגיים יותר ושיצורם מהווה פחות סכנה ונזק לסביבה. בנוסף, אדריכלות ירוקה תורמת לחיסכון במים ובאנרגיה. נכון להיום, מרבית המבנים שהבנייה שלהם ירוקה הינם מבני ציבור, אך הבנייה הירוקה נעשית נפוצה יותר. לאחרונה, נדרשת בנייה ירוקה בכמות גדולה יותר של אזורים שונים, כך שגם אם במצב הנוכחי ישנם אנשים שאינם מעוניינים כרגע באדריכלות או בנייה ירוקה, קיים סיכוי שבעתיד בנייה זו תהפוך לנורמה או לחובה.

יתרונות האדריכלות הירוקה 

ידידותי לסביבה: החומרים בהם עושים שימוש בבנייה ירוקה אינם מזהמים את הסביבה, ותהליך הבנייה הירוקה דורש פחות משאבים כגון חשמל, מים וכו'.

חסכוני בחשמל ובמים: אדריכלות ירוקה חסכונית מכיוון שהיא עושה שימוש בחומרים מבודדים שגורמים לכך שהבית לא יהיה חם מדי או קר מדי בקיץ, מה שמייתר או מפחית את השימוש במזגן או אמצעי חימום אחרים. בנוסף, במרבית המבנים הירוקים קיימים פאנלים סולאריים שבאמצעותם ניתן לייצר אנרגיה מהשמש. כך, למעשה, ישנו ייצור עצמאי של חשמל. באשר למים, מבנים ירוקים כוללים מערכות למחזור מים. כך, למעשה, המים ממוחזרים (למעט האסלה וכיור המטבח) וניתן להשתמש בהם שנית למטרות אחרות כגון שטיפת כלים, רחצה וכו'.

העלאת שווי הנכס: אדריכלות ירוקה מעלה את שווי הנכס. בנייה ירוקה נחשבת אטרקטיבית יותר ואיכותית יותר, מה גם שהביקוש למבנים ירוקים עולה בהתמדה בשנים האחרונות.

חסרונות האדריכלות הירוקה

מחיר גבוה: יש לקחת בחשבון שמחירם של החומרים הירוקים בהם עושים שימוש בבנייה ירוקה הינם יקרים יותר בהשוואה לחומרים אחרים. בנוסף לכך, יש צורך לשכור את שירותיו של יועץ בנייה ירוקה, מה שמעלה את המחיר. עלות הלוחות הסולאריים גבוהה, עם זאת יש לקחת בחשבון שההשקעה מחזירה את עצמה לאחר זמן מה, כך שלטווח הרחוק הדבר יותר משתלם ורווחי.

תקנים מחמירים: על הבנייה הירוקה לעמוד בתקנים מחמירים יותר ופחות גמישים. כלומר, זה גורם לכך שהיכולת היצירתית של האדריכלים הינה מוגבלת יותר.

למידע נוסף ליחצו – אדריכל לבנייה ירוקה