מה זה בעצם פרוסטטה סרטן?

פרוסטטה היא השם הרפואי לועזי לערמונית. הכוונה במונח פרוסטטה סרטן היא שיש גידול סרטני בערמונית. התסמינים של גידול בערמונית יכולים להיות בין השאר:

  • דם בשתן
  • כאב בעת מתן שתן
  • קושי במתן שתן
  • ערמונית מוגדלת

חשוב מאוד לשים לב לתסמינים אלו ואם יש לנו אותם ללכת להמשך בירור ובדיקות רפואיות. תסמינים אלו יכולים להעיד על כך שיש לנו בעיה בערמונית שיכולה להיות גם גידול בערמונית. 

מהי קבוצת הסיכון של פרוסטטה סרטן?

קבוצת הסיכון של מי שיכול לחלות במחלת פרוסטטה סרטן הם בעיקר גברים בגיל העמידה. נשים לא יכולות לחלות כמובן במחלה זו – כי להן בגוף את האיבר ערמונית. גברים בגיל העמידה מגיל 50 פלוס בעיקר ועד גילאים מתקדמים יותר יכולים לחלות בסרטן הערמונית. חשוב מאוד לא להתעלם מבעיות בריאות שיש לנו בערמונית ולעשות את כל הבדיקות שאפשר על מנת שנגלה האם אנחנו חולים בסרטן הערמונית או לא. 

איזה טיפולים יש לסרטן הערמונית?

פרוסטטה סרטן לא נחשב לסוג סרטן אלים מאוד (כמו סרטן העצמות או סרטן הדם למשל) ואחוזי ההחלמה ממנו הם גבוהים מאוד. הטיפולים שיש לסרטן הערמונית הם בעיקר טיפולים תרופתיים, טיפולי כימותרפיה, טיפולי הקרנות, טיפולים ביולוגים או ניתוח בו מוציאים את הערמונית מהגוף ואיתה גם את הגידול הסרטני. רוב הרופאים שמומחים לסרטן הערמונית יעשו הכול בשביל להימנע ממצב של ניתוח להסרת הערמונית. חשוב לדעת שסרטן הערמונית יכול להשפיע גם המצב הפיזי של הכליות שלנו.

בסופו של דבר, לכולנו יש רק גוף אחד אתנו אנחנו באים לעולם. אם אנחנו מרגישים שיש לנו כאבים בכל חלק בגוף כדאי שלא נתעלם מהם ונפנה לרופא שיסייע לנו להרגיש טוב יותר. הטיפולים הרפואיים שניתן לעבור במקרה של סרטן הערמונית הם מאוד מגוונים והם הוכחו פעמים רבות כיעילים מאוד כטיפול בסרטן הערמונית. סרטן הערמונית הוא לא גזר דין מוות וניתן לחיות אתו שנים רבות ואף להבריא ממנו ולהמשיך לחיות אחריו עוד הרבה מאוד שנים באיכות חיים גבוה.